Komitmen

Sengaja saya memilih tarikh hari ini untuk menulis entri berkenaan komitmen. Apa kaitan tarikh hari ini dengan apa yang bakal saya kongsikan dengan anda?
Secara jujurnya, saya tidak tahu sama ada ianya mempunyai kaitan dengan anda ataupun tidak. Tetapi, jutaan terima kasih ingin diucapkan atas kesudian kalian untuk terus membaca entri kali ini.
Komitmen? Semenjak dahulu, perkataan komitmen ini sangat dekat dengan saya. Malah, mungkin juga perkataan ini dekat dengan anda semua. Namun, sedekat mana pun perkataan ini dengan kita, sejauh mana pula kita mengikat rasa komitmen itu dengan diri kita?
Sungguh, dalam setiap apa sahaja yang kita lakukan, kita harus memberikan komitmen sepenuhnya! Tidak kiralah kerjaya, percintaan, persahabatan, keluarga, mahupun apa sahaja yang sedang anda usahakan. Komitmen antara kata kunci utama untuk kita menjayakan sesuatu.
Dan sempena 11 Mac 2012 ini, saya mengikat rasa komitmen itu seketat-ketatnya dengan mengumumkan beberapa perkara (dengan harapan anda semua mendoakan saya, insyaAllah) iaitu:
bayi sukses
Kredit: Google
  1. Saya ingin mendirikan ‘masjid’ pada tahun ini juga (2012)!
  2. Sebanyak sebuah novel akan diterbitkan, 7 buah puisi dan 3 buah cerpen akan disiarkan bagi tahun 2012!
  3. Saya ingin mengembangkan AL HAFIZ CONSULTANTS (AHC), sebuah agensi perunding kewangan dan motivasi yang telah saya wujudkan pada tahun 2008 supaya dapat membantu masyarakat amnya dan membantu ahli-ahli naungan AHC khasnya.
Ketiga-tiga perkara di atas merupakan komitmen utama saya sepanjang tahun ini. Saya mohon agar kalian dapat sama-sama mendoakan agar saya mencapai hasrat-hasrat tersebut.
Saya juga mengalu-alukan anda semua untuk berkongsi komitmen anda dengan saya supaya saya juga dapat mendoakan kejayaan anda, insyaAllah.
Saya mengikat komitmen saya! Kini, anda pula… =)